Sunday, June 5, 2011

LAMBAIAN DESA


Piha : Abah...esok abah jangan belikan adik sarapan lagi eaa??
Abah : Kenapa pula?
Piha : mm...adik diet balik lah abah..berat dah naik..banyak pula tu!!
Abah : iyelah..mana tak nya..tak keluar peluh. Ni daging2 semua tak boleh makan lah?
Piha : Adik nak sapu luar..tapi asyik hujan je...ehh..makan..cuma nasi je..hihi..Adik dah plan abaadik dah buat pelan jogging dari rumah pusing dekat belakang...**tersengeh kambing
Abah : **terus membisu...

Inilah dia.. perancangan piha pada musim cuti semester, organize sendiri PROJEK LAMBAIAN DESA dimana piha lah organizer, event manager, sponsor malah piha lah pesertanya.


Perhatikan peta di atas, garisan bengkang bengkok itu checkpoint2 piha. Larian akan dimulakan daripada rumah piha, dan pusing sekeliling belakang kawasan rumah piha, minta- minta tiada siapa yang menegur anak Pak Hasim ni. Maklumlah,baru pertama kali dalam seumur hidup nak lakukan.

MASA LARIAN : 5.00PETANG- 6.30 PETANG
HARI : SETIAP HARI KECUALI HUJAN

Disamping itu, piha juga cut semua makanan, termasuk makanan ruji dan sarapan pagi dimana sarapan piha akan mengambil

Susu Low Fat

Kelloggs Special K - 14 Challenges

PLUS NATURAL CLENX TEA + VCO CATALYST


tengah hari

Wholemeal bread


malam

Epal Hijau - sedap sebab makan kenyit2 mata( masam)

PLUS NATURAL CLENX TEA + VCO CATALYST

InshaAllah, mudah- mudahan dengan inisiatif ni, dapatlah piha mengambalikan berat badan yang sepatutnya~~



P/S : pictures credited to google map and google image

2 comments:

  1. cayalah piha... sayang piha!! muahxxx...

    ReplyDelete
  2. wanda....dekat shah alam ke penang???..caya wanda jugaks!!..yeayyy..diet!!

    ReplyDelete