Tuesday, April 22, 2014

KENANGAN BERSAMA JUNIOR SMKKM

Assalamualaikum..

tajuk tak boleh tahan kan???..
yaa..itulah yang benar dari yang sebenarnya...
kenangan bersama pelajar atau nak senang cerita bersama JUNIOR SMKKM ni...
yesszaaa...i olls alumni 2007...
they olls semua 2014 students...so junior..
am i right???
yes...i am totally right...

Diam tak diam..
dah habis dah gelaran menjadi guru pengganti di SMKKM..
tempat curahnya ilmu pengetahuan sehingga aku sendiri berpeluang untuk memberi anak muridku ilmu...
alhamdulillah..syukur..meskipun tak banyak..atleast ada something yang dapat aku berikan kepada bakal anak bangsa ini...

15 Februari hingga 19 April 2014
sedikit sebanyak memberikan aku peluang untuk merasakan sendiri pegalaman menjadi seorang guru..
dulu aku sangkakan kerja guru cuma mengajar..balik tanda buku...bla..bla..bla..
tapi hari ni..aku masuk sendiri meeting..buat beberapa task...nak mengajar lagi..membuatkan aku merasa sendiri betapa TOUGH nya jadi cikgu...
but it's like a challenge to me..
from reporting to teaching...there are two different fields..

tak dapat dinafikan...bila dapat balik ke SMKKM..
dapat bersua muka dengan cikgu2 lama...cikgu yang pernah mengajar aku..yang menggilap bakat aku menerusi pertandingan2..

terima kasih cikgu azian..cikgu rohaizah, cikgu che razilah, ustazah akhuan, cikgu marina jaafar, cikgu zaimah, cikgu rosman, cikgu siti thuraiya
dan lain2...

terima kasih kepada kak azreen, kak azemah, kak akma, kak ain  atas tunuuk ajar sepanjang aku bergelar guru di SMKKM...daripada zero nak tulis buku rekod sampai aku mahir...


1P4
pelajar perempuan sahaja..waktu ni pelajar lelaki ada program Manisnya Remaja...so last class...
membebel sepatah dua...lepas tu kita org menggila amik gambar..


1K1
pelajar yang sangat2 bising...suka menyakat...
paling di ingat pada hanafi kot...dia setiap kali masuk kelas...KONFEM!!!
dia akan cakap " cikgu...cikgu...saya buka tak bawa buku cikgu..tapi semalam saya...bla..bla..bla..."
kononnya nak cikgu dengar story dia then kesian lah tu???..hahaha..anyway he is a good guy..
im gonna miss shahrul too...
sebab rasanya dia yang paling REDHA kalau kena cubit...


nak candid...sampai mati handphone...



last day attend meeting PBS
monitored by cikgu Azian...


selfie dengan 1K3
ok..dalam kelas ni pun tak kurang juga..
especially si syafiq..
suka bising...kita ajar dia boleh pulak bercakap...duduk kat lantai...
dalam 1K3 juga in sha Allah..aku dapat rasanya ramai yang akan menjadi seseorang...



nak berselfie...
ajak nya 1-2 orang..skali yang masuk ramai2..
atlast inilah hasilnya...
muka tak full...siap gegaq lagi..



kini..tiada lagi aku dengar gelak ketawa..
tersenyum..berborak..
doa cikgu kalian..semoga kalian semua teruskanusaha dan belajar...

semoga apa yang cikgu cerita pada last class..akan menjadi inspirasi kepada kalian..


makan2 pizza bersama 1K3..
didnt expected yang diorang akan beri surprises...





thanks students for the presents..
for the bear..scarf...chain...bracelet...cards...


sempat juga share dunia kewartawanan kepada mereka...
semoga menjadi inspirasi..
amin...

1 comment: