Tuesday, February 7, 2012

MENGAIT BENANG


Dah lama tinggalkan seni mengait ni..ada lah dalam 8 tahun yang lalu. Kali pertama piha mengait masa berumur sekolah rendah..lingkungan 10 tahun begitu..seorang kakak yang sewa di rumah ayah piha mengajar..

Anak patung perempuan..itulah kali pertama piha mencuba mengait benang...entah hilang kemana anak patung tersebut. Alhamdulillah..memang menjadi...dan selepas kakak tu pindah daripada rumah sewa, piha pun terus terhenti aktiviti mengait benang ini...sehinggalah sekarang..timbul balik niat nak mengait...

Mencuba suatu yang lain...kalau dahulu, cuti semester asyik baking dan travelling..kali ini kita knitting pula...sebaik sahaja piha beritahu abah, yang piha nak mengait, abah seakan tak percaya piha punya kebolehan yang mungkin tidaklah hebat, cukuplah sekadar sedikit kebolehan untuk mengait benang asas ini. Namun begitu..abah tak menolak..

Jadi..bermulalah aktiviti piha mengait alas meja ini...warna ungu dan putih menjadi pilihan piha di sertakan beberapa website mengait benang di internet menjadi rujukan tambahan piha...=)

yeahhh..semoga menjadi supiha...dan semoga berjaya..=)
kita tengok hasilnya nanti...

No comments:

Post a Comment