Saturday, December 25, 2010

HUKUM KARMA


Selamat Petang. Sekali lagi di petang yang sangat cerah, matahari tersenyum memancarkan cahaya nya menyuluh seluruh alam semesta, piha terpanggil untuk membuat satu entri berkenaan dengan hukum karma dalam hidup.

Hukum Karma??

Yepp..hukum karma. Benda ni sedang pun piha lalui sekarang. Apa dia??..biarlah tuan badan saja yang tahu. Kata orang kita hanya minta jasa kulit dengan tulang saja, tapi kalau itulah jawapan yang di berikan. Piha tak boleh nak paksa. TAPI!HARUS INGAT!..suatu hari nanti KARMA PASTI DATANG...macam orang putih selalu cakap " what goes around, comes around "..jadi Take it or Leave it!

Piha bukan lah seorang insan yang di lahirkan untuk mengungkit satu per satu, tapi fikirlah, belakang hari nanti, siapakah yang anda akan cari??...Piha mencuba untuk memuaskan hati semua orang. Piha tak kisah kalau perkataan " ANAK TIRI " yang selalu di kaitkan dengan DI ANAK TIRIKAN itu, piha ambil positif sebab seperti pensyarah piha sarankan untuk piha iaitu
" BE PROFESSIONAL " membuatkan piha bertindak positif dalam segala hal. TAPI! HARUS INGAT! kesabaran seseorang itu ada batasnya, jangan di langkaui batasan ya!

p/s : ok..nak siap- siap pergi kedai..

No comments:

Post a Comment