Sunday, December 11, 2011

SAF 2011


Alhamdulillah...selesai sudah perlawanan catur antara fakulti untuk Sukan Antara Fakulti( SAF ) bagi sesi 2011. Piha selaku pengurus sukan catur amat berpuas hati dan beterima kasih kepada atlet daripada Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media kerana mawakilkan diri mereka yang juga bertindak sebagai WIRA fakulti untuk bertanding dengan rakan dari fakulti lain...


Fareedil, Syed Alwi dan Hilal masing2 daripada MC222 dan MC227 mempunyai semangat yang kental untuk bertanding. Piha kagum dengan mereka, meskipun kami tewas, namun sebenarnya bukanlah kemenangan yang kami cari dalam menyertai pertandingan hari ini, tetapi untuk merapatkan hubungan dengan fakulti lain serta keseronokan yang kami inginkan.KEPUTUSAN CATUR LELAKI SAF:

CATUR LELAKI : Kita lawan 5 daripada 6 game

Pusingan 1 : FKPM vs FA ( akaun ) - 1 mata
Pusingan 2 : FKPM vs FSG ( sains gunaan ) - tewas
Pusingan 3 : FKPM vs FE ( education ) - 1 mata
Pusingan 4 : BYE - 2 mata ** tak bertanding
Pusingan 5 : FKPM vs FPA ( Perladangan & Agrotek ) - 1 mata
Pusingan 6 : **tak bertanding

Keseluruhan : TEWASMungkin namapun kita sebagai student Mass Comm, kami rasa kumpulan kami yang paling bising sekali dalam bilik perlawanan..meskipun hanya 3 orang sahaja yang bertanding, tapi ke " havoc " an nya amat melampaui batas...hihi..

Sampai tergelak 1 dewan dibuatnya...hmmm...lawak2...
Sehinggakan pihak lawan beri pemain kita untuk " makan " buah chess mereka...
huhu...

Game yang bermula pada pukul 8.00 pagi..dan kami tak sempat ke pusingan akhir kerana telah tewas sejak awal lagi..lagi pun kami tak cukup atlet...dimana hanya 3 orang sahaja yang kami ada berbeda dengan fakulti lain yang menghantar 4 orang untuk bertanding secara berpasukan..
Jadi setiap game, sesiapa yang bertanding dengan kami akan mendapat satu markah free..sebab tak cukup orang...huhu


Apapun...piha berpuas hati...kerana mempunyai pemain yang sangat friendly dan happening...
Thanks u all...
Kita jumpa pada SAF 2012
INSHAALLAH~~No comments:

Post a Comment