Saturday, August 13, 2011

WAVE DASH


Akhirnya...sebiji motor menjadi milik piha..terima kasih abah..belikan motor ni atas nama piha sendiri. Teringat piha pada motor lama piha, ianya juga sejenis HONDA...EX5..abah hadiahkan masa piha mendapat keputusan UPSR...agak lama piha gunakan motor tu..tapi sayangnya..ia tak lagi menjadi milik piha selepas hilang di depan rumah piha sendiri..

Puas buat laporan polis..nampaknya..sampai sekarang polis masih tak menemui bangkai motor piha..=(

Tapi sekarang..HONDA WAVE DASH 110CC, menjadi ganti. untuk memudahkan piha ke kelas mulai sem hadapan memandangkan piha tidak tinggal di dalam kolej lagi..=)
Sepanjang proses piha memilih motor ni..ni adalah kedai motor yang terakhir piha pergi survey dengan abah..dalam hati tuhan saja yang tahu..dengan cuaca panas..akhirnya...cara MR WEE melayan piha dengan abah membuatkan abah tertarik untuk beli motor dekat situ..

Kepada sesiapa yang nak beli motor tu...piha syorkan pergi lah KEDAI MOTOR KIM KIT LEE yang beralamat NO 151, 152, JALAN TANJUNG, 81750 MASAI, JOHOR.

Senang cerita kepada penduduk Masai..kedai dekat depan kubur cina tepi jalan tu...MR WEE sangat supportive sepanjang piha pilih moor, dari segi penjagaan, nak post motor dan sebagainya..harga pula MEMANG AFFORDABLE!!...boleh cincai!!!..

Wave Dash...struktur badan yang agak sporty..

JNB XXXX..=)nombor yang bertuah..thanks MR Wee...

Ni adalah box untuk simpan barang2 especially helmet..ada tragedi semasa nak pasang box ni...hampir 4 jam!!~~phew

Abah tukar ke tubeless tyre...bersama rim motor berwarna emas...

Welcome to my life!!..

3 comments:

  1. dh dkt dgn tarikh lahir sye...amcam moto ni? esok sye punye plak nk kuar...ok x pkai smpi skrg?

    ReplyDelete
  2. Yep....sangat ok...sampai sekarang pakai still ok..^_^.lagipun ayah saya kata jenama honda much better Dr lain...senang nak jaga kan...enhin pun tak pernah rosak sampai sekarang....

    ReplyDelete
  3. wah..btol ke..piha bwk laju x moto ni? hehe

    ReplyDelete